Munkás Művelődési Központ, jótékonysági  KI-MIT-TUD

2018.04.13

"Ne várj nagy dolgot életedbe,
Kis hópelyhek az örömök,
Szitáló, halk szirom-csodák:
Rajtuk át Isten szól: jövök."

Ma csoda történt... Egy felemelő és csodálatos eseményen lehettünk ott a dunaújvárosi Munkás Művelődési Központban, jótékonysági KI-MIT-TUD-on. Móna Jázmin Leticiáért egy hajléktalan, idős, végső stádiumban lévő asszony szervezete meg... A fellépők többségükben zeneiskolások voltak, akik úgy gondolták ha "kevéssel is" de segíteni akarnak. A legtöbbet adták... Szitáló, halk szirom-csodát, amit nem lehet szavakba önteni...
Feledhetetlen délután volt, köszönjük Soós Istvánné (Erzsike), köszönjük zeneiskolás gyerekek és köszönjük Kováts Rózsa!
Leticia... ha egyszer felnősz, mi fogjuk neked megköszönni, hogy segíthettünk és részesei lehettünk ennek a csodának...

Móna Jázmin Letícia születése után drámai kálvárián ment át: először súlyos agyvérzés érte, a szeme világát is meg kellett menteni, majd egy szállítás során kapott fertőzés miatt teljes vérátömlesztésre volt szüksége. Hamarosan pedig mindezeken felül kiderült, hogy izomtónus-eloszlási zavara is van, amelynek kö­vetkeztében fizikailag képtelen magát megtartani. Letike állandó felügyeletet és tornáztatást igényel. Ülni, állni nem képes, és sajnos szellemileg sem fejlődik kellő ütemben. Az édesanya, Viktória, a szülei segítségével neveli súlyos beteg kislányát.